Krigskyrkogardarna

Norra Frankrike och sodra Belgien ar en enorm kyrkogard fran forsta varldskriget.  Har ligger over en million manniskor begravda fran ett krig som val ingen egentligen hade raknat med men som anda kom till genom uppblasta kungars och generalers prestige.   Vi rakade passera nagra platser (Arras, Ypres)  dar nagra av de varsta slagen utspelat sig och dar fanns gravstenar i oraknelga raka rader, de flesta med uppgivna namn, andra med texten "believed to be......" eller  "unknown soldier".  De flesta kykogardar var brittiska, men dar fanns ocksa atskilliga fran andra samvaldeslander som Canada, Australien, Nya Zeeland, Indien och tom Burma.  Alla dessa skots av en speciell brittisk myndighet och ar valdigt valskotta.  Har fanns ocksa en tysk mindre valskott kyrkogard med 44.000 gravar. 

Kommentarer
Postat av: Karin Holst-Andersson

Gunnar! Nu är det snart årsmöte i Regional Matkultur 12/4. Är du intresserad att ta över rodret som ordförande? Vi i valberedningen
hoppas det.Kan Du meddela mig så fort som möjligt, så att vi kan gå vidare. Vi ser fram emot att möta dig och få höra om alla upplevelser
under resans gång.Snart är Ni i mål!
Hälsningar Karin

Postat av: lotta waller

Vilket spännande projekt! Fick se artikel från Ölandsbladet genom mamma. Första besöket på bloggen idag - mycket ambitiöst!

Apropå kyrkogårdar i Frankrike, besökte vi en av dessa med Emmanuels föräldrar hösten 2005 (Emmanuel är uppvuxen kring Lille) Tragiskt men samtidigt mäktigt att beskåda.

Fortsätt kämpa på och njut av alla intryck! Våren väntar er när ni kommer hem! Vi kanske ses i sommar som vanligt! Då förhoppningsvis med en nyutkommen bebis, vi väntar en till 1:a maj.
Vårhälsningar från Stockholm
Lotta Waller

2007-04-02 @ 15:42:32
Postat av: Joachim Siöcrona

Kanske du redan hört av Åke G. att klassfesten (45) äger rum hos er på Solberga 9-10 juni. Karin har ordnat datum. Alla verkar komma.

2007-04-02 @ 20:29:43
URL: http://www.hilaritas.se
Postat av: Marcusrebekka

Your site is very good. Thank you for the opportunity to sign your guest book.

2010-02-11 @ 10:08:19
URL: http://marcusrebekka.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback