Bra och jobbigt

(Observera att det ar det spanska alfabetet som galler)

Nu sitter vi pa ett internethak i Sevilla med utsikt over den jattelika katedralen och har just atit en god lunch pa en trevlig uteservering i blandande solsken.
Men... Alt har inte varit frid och frojd, igar nar vi anlande till Sevilla med flyg missde vi forst anslutningsbussen som skulle ta oss in till centrum men efter en knapp timmes vantan kom en buss och tog oss in till centrum, val dar hade vi tankt att ta en taxi vidare mot hotellet men det var inte helt latt...
Problemet var att det inte fanns nagra taxis som var stora nog att ta mej pappa, 2 cyklar och ett par vaskor.
Vi fosokte oss pa att bara vaskorna istallet men det var ett jakla konkande i regnet och efter ca 45 min insag vi att det var omojligt. Vi var tvungna att hitta en taxi helt enkelt.
Gunnar hade turen att stota pa Sevillas snallaste taxichauffor som agnade en halvtimme at att forsoka hitta en storre taxi at oss! Till slut lyckades han och klockan halv ett kunde vi checka in pa hotellet.

Om 2 timmar tar vi bussen soderut mot Algeciras, darifran avgar farjorna ner till Marocko dar det blir ett dagsbesok imorn. Pa onsdag trampar vi norrut.

Ha det bra alla lasare sa ska vi ocksa ha det!


Sista förberedelserna

Tiden går snabbt kan man konstatera när man plötsligt står där med insex-nyckel i höger hand och SPD-pedal i den andra. Imorn, ja imorn vid den här tiden är vi i Sevilla. Det är nu det blir verklighet på riktigt in reality i verkligheten!
Senaste veckan har varit extremt stressig för pappa med alla papper, det praktiska och förståss förberedelserna inför cyklingen.
Ikväll har vi ägnat åt oss att gå igenom cyklarna och utrustningen en sista gång. Ett par grejer strulade men som tur var fanns Priit i närheten och kunde hjälpa oss.

Priit


Vi passade även på att väga oss och det såg ut så här:
Gunnar på vågen
Gunnar-93 kilo på vågen, en inte alltför vacker syn!

Elle på vågen
Elias, 69 kg.

Ska bli intressant att se hur många kilos förändring kropparna kommer att genomgå efter 500 mil!
Så här tror vi själva:
Gunnar: 85
Elias: 72


Meck

Vi håller på och meckar just nu, det går så där.
Men vi ska försöka hinna med och skriva lite mer ikväll innan morgondagens avresa.

Hjälpryttare

Hjälpryttare
Hjälpryttare Hasse Åkesson

Hjälpryttare
Hjälpryttare Bosse Snellman

Dessa två atleter kommer att agera hjälpryttare mellan den 15 och 20 mars. Förmodligen i norra Frankrike och det triumfaratade intåget i Paris! Kul grabbar.

Förbannat

Idag är jag förkyld. Visserligen har jag inte varit sjuk på minst ett halvår, men det känns ändå sååå onödigt. Hade tänkt att köra hårdträning nu på måndag, tisdag, onsdag men nu blir det till att tänka om. 
Dagens låt är något klassiskt, min mormor dog natten till idag efter en tids sjukdom, hon gillade klassiskt....
Elias

Krisdementi

Ölandsbladet hade i lördags en ganska stort upplagd artikel om oss och vårt förestående äventyr (läs här).  Vi var även med på löpsedeln.  Under intervjun frågade journalisten om motivet till den långa färden och då svarade jag att det hade med min 64-årskris att göra (jag fyller 64 om 7 veckor).  Av artikeln i övrigt framgick det att det inte var en verklig kris utan mera på skoj.  Dagens Nyheter av idag (17 januari) har på något sätt snappat upp detta och skriver på en av kultursidorna att Gunnar Kvarnbäck ägnar sig åt kris-hantering genom att cykla de 500 milen från Gibraltar till Öland.  Eftersom inget annat skrivs om resan för övrigt kan det lätt uppfattas som om det är en kris på allvar.  Detta dementeras härmed.  Inom några dagar skall jag skriva lite mera om mina tankar inför resan.
//Gunnar


Utrustningen



Våra cyklar
Gunnars cykel är en Crescent.
Nishiki 501
Elias cykel är av märket Nishiki.




Idag har varit den stora inköpardagen! Vi skulle köpa väskor, skor, kläder, cykel till Elias och en hel del annat. Vi köpte våra grejer På Sportson i Kalmar. Affären som är smålands största inom cyklar ligger bredvid Giraffens köpcentrum och vi kan varmt rekkomdera stället. Vi har även ett sponsringssamarbete med nämnda affär och vi hoppas och tror att alla parter är och förblir nöjda!
Mitt (Elias) val föll på En Nishiki som för många är ett relativt okänt märke men cyklarna utvecklas i Göteborg och många är dessutom byggda här, märket har visserligen japanska rötter men modellerna som säljs här är helt och hållet framtagna för våra svenska förhållanden.
Cykeln på bilden är som synes inte utrustad med pakethållare men nu sitter där en pakethållare, skulle bli lite jobbigt annars.

Gunnar hade sen tidigare en Crescent LCT800 och Crescent behöver väl ingen närmare presentation... 

Vi köpte väskor från Vaude (100 % vattentäta), bakväskorna ser ut så här:
VauDe World Tramp Plus II


Nu finns det knappt någon återvändo, man börjar känna att allvaret är nära. Men kul ska det bli!


Dagen som gått

Idag har det varit ett jäkla väder! Eller inte så farligt om man jämför med hur det tydligen varit i Skåne och på Västkusten. Strömen gick iaf två gånger här men sammanlagt var den nog inte borta längre än 20 minuter.
Vi cyklister har varit och gymmat idag och efteråt återhämtade vi oss med fika på Nya condis :)
På tisdag åker vi in och köper cykel till mej (Elias) och all utrustning vi behöver.
På fredag har vi tänkt cykla upp till Löttorp, för att känna på utrustningen...
Detta i kombination med en massa grejer som ska bli klara innan vi åker gör att veckan som stundar lär bli minst sagt intensiv. Trots det kan vi lova ett par uppdateringar här på bloggen, Gunnar har även utlovat en längre text om projektet.
Med förhoppning om återseende här på farsonfar!
///Elias

Tidningsartikel

Igår (lördag) publicerade Ölandsbladet ett stort reportage om vår resa! Till och med på löpet!
Här är artikeln:
http://www.olandsbladet.se/index.php?placid=3&placid_text=3&id=3500

Resrutten

Resrutten
Ungefär så här har vi tänkt att cykla oss genom Europa...
Vid följande tidpunkter beräknar vi inta eller vara i närheten av föjande städer:
Inom paranteserna kan du se hur det verkligen blev.
28/1-Ankomst ,Sevilla flygplats   (28/1)
31/1-Start, Gibraltar   (31/1)
4/2-Malaga   /4/2)
10/2-Murcia   (13/2)
15/2-Valencia   (16/2)
21/2-Barcelona   (21/2)
1/3-Perpignan   (27/2)
4/3-Toulouse  (2/3)
17/3-Orleans (15/3)
20/3-Paris (18/3)
1/4-Brugge (27/3)
6/4-Amsterdam (30/3)
10/4-Oldenburg (2/4)
13/4-Hamburg (4/4)
16/4-Puttgarden (7/4)
19/4-Helsingborg! (10/4)
22/4-Kristianstad (13/4)
25/4-Kalmar!!! (15/4
26/4-KÖPINGSVIK!!!! (16/4)

Första inlägget

Välkommen till vår nya blogg!