Det ljuva Frankrike

Om man undantar vindarna, snon i Paris och det tradlosa, monotona landskapet i norr var hela resan genom Frankrike valdigt  angenam.  Landskapet var vackert och omvaxlande med hojdpunkten i Dordogne.   Dar cyklade vi genom ett boljande pastoralt mosaik-landskap med vacker bebyggelse, god och billig mat och trevliga manniskor.  Aven farden utmed den for cyklister foga utvecklade Canal du Midi mellan Medelhavet och Toulose och sedan en bit vidare mot Atlant-kusten tillhor resans basta minnen. 

Maten kan aven i de mest ansprakslosa lokaler och i riktiga "halor" vara alldeles fortrafflig i Frankrike.  Vad sags om foljande lunch-meny for 11 Euro dvs ca 100 kr
  Forrattsbuff'e med korv, skinka, pate' , marinerade champinjoner, sallat och tomater
  Huvudratt med kyckling direkt fran ugnen samt ostgratinerad blomkal
  Ostbricka med 5 olika sorters ost
  Dessert med paronkaka
  Kaffe pa maten
  Brod och en halv liter vin ingar
Efter att ha intagit sadana luncher vid nagra tillfallen var jag tvungen att begransa mig till lite maltider och till vatten i stallet for vin for att inte cyklingen skulle bli lidande.

Folk har en valdigt vanlig och artig ton i sitt umgange.  Det ar uppmuntrande att hora "ha en trevlig kvall" och "sov gott" och "vilken fin morgon" i de allra flesta moten med andra manniskor.  Och de allra flesta var ocksa hjalpsamma och dessutom intresserade av var cykling. 


 

Kommentarer
Postat av: Tage Heinback

Hej grabbar. Om någon av er skulle få problem med tarmarna under resans gång så är det bara att höra av sig till mig!

//Tage

2007-04-02 @ 10:03:36
Postat av: Åke Gustafsson

Hej Gunnar!Har talat med fru Karin om klassfest. Trevligt att vi får komma till Solberga. 9 juni är det tänkt. Skall försöka samla ihop flocken. Hoja på så du hinner vara med. Ha det bra!
Bästa hälsn. Åke.

2007-04-02 @ 19:50:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback