Sammanfattning - Benelux

Sent om sider kommer har en sammanfattning øver Benelux, dvs Holland och Belgien.

Den 27:e mars rullade vi in i Belgien, det var en harlig dag med solsken och efter att ha cyklat i en veckas konstant motvind kandes sidvind som medvind.
Forsta stoppet i Belgien blev staden Iper som var vida berømt inom krigshistoria, anledningen till detta var att ett stort slag agde rum i staden under forsta varldskriget. Nyfikenheten vacktes och vi gick på ett muséum som avhandlade det så trøstløsa skyttegravskriget.
I staden vimlade det av framst engelsman som kommit før att søka upp sina avlidna førfader fran kriget.

Krigsmonument i Iper med oandligt manga soldatnamn inristade

I Iper intog vi ocksa belgisk lunch i form av pommes frites, øl och choklad. Fina grejer.

Efter ytterligare nagra timmars cykling kom vi fram till Brugge som visade sej vara en fantastisk stad, dar hittade vi ett jattetrevligt hotel vid namn "Van Eyck" som kommer att laggas till i listan øver rekommenderade overnattningsstallen. Morgonen darpa gick vi ombord pa en kanalbåt som gjorde en kort tur under broar, mellan slott genom grander.

På kanalerna i Brugge

Cykelvagarna i Belgien var bra, pa de flesta stallen dar man kunde ta sej fram med bil gick det aven med cykel och inne i stadskarnorna hade cyklisterna relativt høg prioritet. Det før oss in på nasta Beneluxland, Holland!

Sjalva ankomsten till Holland var marklig da vi inte førstod att vi faktiskt befann oss innanfør landets granser, nar vi vid ett vagskal fragade ett par om hur man kommer till Holland tittade dom på oss och sa sedan att vi redan var i landet
Sedan bar det av langs Atlanten øver vallar och broar med riktning Rotterdam och Lekkerkerk.


Fransett smutsen såg cykelskyltarna ut sa har i Holland. Før oss var det valdigt latt att navigera fran ett stalle till ett annat eftersom staderna ar sammanlankade med skyltar och enskilda cykelvagar.

Holland var ungefar som vi hade førvantat oss vad det galler cyklismen, extremt manga cyklister och cykelvagar kors och tvars. Det enda som ibland var irriterande var hur vissa cykelskyltar var riktade.
I Holland kande vi oss inte alls sa speciella som vi gjort tidigare med cykelvaska och cykelklader, var tredje cykel hade nog nån slags cykelvaska. Trots det var det valdigt manga som var nyfikna och som tog kontakt nar man kom pa cykel och det ar ju før det mesta kul.

I Lekkerkerk utanfør Rotterdam traffade jag (Elias) en kompis fran tiden i England, dar fick vi god mat och lite omvaxling i umganget. So thanks Michael!

Efter Lekkerkerk kom vi mer ut pa den hollandska landsbygden och det var skønt efter att ha kørt i valdigt tat bebyggelse. En sak som slog oss dar var att allting var oerhørt valstadat och valskott. Inget skrot inga fula hus och snygga tradgårdar så långt man kunde se. Holland kandes ocksa som ett valdigt rikt land men før den delen inte  med stora klassillnader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback